fredag 3 oktober 2014

” Nu när vi vet att vi kan vinna så kommer det att lossna”

(Victor Ekarv. FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Victor Ekarv! Ni har hört namnet förr och som han kommer bli viktig för AIK i vinter.
Och hur glad var han inte efter att AIK tagit sin första trepoängaren, den andra segern totalt (en efter övertid i Ängelholm också) på de nio  matcher som Gnaget har spelat.

Han var så överlycklig att han stod och småstudsade av överskottsenergi under hela intervjun – och då hade han redan hunnit jubla på isen, vara med i tv och jubla i omklädningsrummet först.

Intervjun med honom hittar ni här nedan, klicka på inslaget bara. (Du som tittar i mobilen måste tyvärr ta en annan väg, klicka här på youtubelänken så rullar detigång)

Noterbart i matchen var bland annat att …

… AIK bjöd på ett riktigt fint pp i andra där man radade upp målchans på målchans men BIKs målvakt Emil Kruse såg ett tag ut som rena väggen, hade bland annat en galen plock åtta minuter in i mittakten på just Ekarvs skott men till slut kom utdelningen för Gnaget..
Joakim Hagelin och Ryan Mckiernan gjorde varsitt första mål i AIK.-tröjan, försäsongen inkluderad. Kanske kan släppa nu?

… I andra höll Kruse kvar BIK i matchen får vi nog säga. AIK fick några pp och pepprade på (skotten 16-4), inte konstigt att Ryan Mckiernan bara skakade på huvudet när BIK-målvakten stod i vägen igen och igen.

… AIK har haft svårt att behålla ledningar. Värst har det varit i mitten perioden där det oftast har rasat. Endast två gånger har man lyckats vinna andra perioden – det hände i premiären mot SSK (1-0 under andra perioden) och nu mot BIK (1-0 i andra perioden). I de andra sju matcherna har det antingen varit underläge eller lika i mittenakten.

… Vilken dramatik på slutet! Med  3.07 kvar till full tid forcerade Carl Berglund, in en reducering (till 4-3). När dessutom Johan Sellerstrand åkte ut för en puckout ( lite fel av domarna var någon annan som skickade ut den dock) kändes det som att nä men nu rasar det – igen! Men AIK höll emot, BIK-Karlskogas Daniel Wessner åkte ut även han och när gästerna sedan plockade målvakten i jakt på en kvittering slet Christian Sandberg åt sig pucken, lämnade över den till Fredrik Hynning som plötsligt stod ensam framför BIK-målet – nästan vid rödlinjen. Ett par snabba skär och ett precis skott senare låg pucken i mål och första trean var bärgad)