söndag 11 januari 2015

Rhett in i båset och Samuelsson skadad

(Micke Samuelsson klev av med skada. FOTO JOHAN SAHLÉN/ ARKIV)

Det går lite trögt resultatmässigt borta för Djurgården. För att uttrycka det milt. Lördagens förlust mot Växjö var lagets totalt femtonde bortatorsk på nittion spelade bortamatcher (Tio på ordinarie tid, tre i sudden och två på straffar).

Nu var det i och för sig när att DIF lyckades knipa någon pinne eller två – ja till och med tre i Växjö.
Lakers ledde visserligen med 3-0 efter två perioder och när Marcus Högström precis reducerat till 3-1 så gjorde Nic Johnson 4-1.

Men.
Djurgården hängde i, rutinerade Micke Holmqvist styrde in 4-2 med skridskon, 19-årige backen Robin Norell pangade in sitt första SHL-mål i karriären till 4-3 och sedan hade Linus Arnesson någon chans som strök förbi.

Mattias Guter var het. Fick gott om speltid (17.38), tackade med fem skott på mål varav ett par riktigt bra chanser.

DIF-backen Andreas  Englund var på närkampshumör. Tacklade Rhett Rakhshani rätt in i Djurgårdsbåset. Grymt fin propp och så pluspoäng för humorn. Ser alltid sjukt kul ut när sånt där händer – och det gick även bra med Rhett. Tror jag. Hoppas jag!

Trodde det var en given artikel hos kvällstidningarna men hittar ingen.  Sportbladet hade med några sekunders klipp i sin hockeystudio i alla fall, 57.30 in på den härlänken. Håll i hatten för det går så fort att C-more nästan missade tacklingen som sker  höger bildkant.

Ett riktigt jobbigt besked var däremot att Micke Samuelsson, tvåa i interna poängligan (15+11=26 poäng) och även interna skytteligan (11 mål)  tvingades kliva av skadad med en skada på nedre delen av kroppen efter bara tre minuter och 36 sekunders spel.

- Han blir troligtvis borta ett par veckor, sa Hans Särkijärvi på presskonferensen.