lördag 28 mars 2015

Sundsvall bröt AIK:s segersvit

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sex raka segrar. Sedan satte Sundsvall stopp för den segersviten. Samma Sundsvall som AIK avfärdade rätt enkelt på Hovet (5-2)  vann nu med 3-1

Jag har inte sett matchen utan bara följt den ytterst kortfattade  periodrapporteringen på ST.nu samt statistiken på swehockey.

Och kan konstatera att :
… AIK inledde (enligt ST) med en kanonchans som Magnus Åkerlund räddade med en slajd.

… Efter sju minuter av första får  Sundsvalls Christoffer Persson  matchstraff (game) + 2 minuter för en  (enligt  ST) tackling i huvudhöjd  på Marcus Messy Jonsson.  AIK-forwarden får hjälpas av isen och kunde enligt uppgift sedan inte  spela mer i matchen. Vet inte hur han mår tyvärr.

… AIK fick ju spela pp i fem minuter där men hade ändå inte mer än  tre (!) skott totalt på mål i första.

… 06.46 in i andra perioden fick AIK en straff som David Lillieström satte lågt på Sundsvallsmålvakten Magnus Åkerlund.  Det blev AIK:s enda mål i matchen.

… Sundsvall kvitterade  några minuter senare genom Alexander Sundqvist som tog vara på en retur.

… I tredje kopplade hemmalaget tidigt grepp om matchen då Markus Kinisjärvi satte 2-1 i gubbhörnet på Robin Rahm efter 2.08.

… 3-1 av Matthias Sundberg kom med 2 minuter och 58 sekunder  före full tid. På ett friläge.

… AIK förlorade skotten 16 – 23.

… Nils Bäckström som var skadad senast var tillbaka i spel, däremot var Theo Lennström sjuk och AIK körde på tre backpar.

… Daniel Olsson Trkulja och Emil Lundberg var uppsatta som extraforwards vilket känns… lite oväntat sett till tidigare matcher.

… AIK har tre matcher kvar:  Pantern borta på tisdag, Tingsryd hemma på torsdag och Västervik borta på lördag.   Och toppar fortfarande tabellen på 16 poäng före Pantern (!) på elva pinnar, Tingsryd på tio, Sundsvall hockey på tio poäng. Västervik är femma på nio pinnar, SSK är sist med sju poäng.