söndag 1 november 2015

For The Record: "Gurra" fortsätter imponera

(Gustav Lindvall var vinnande målvakt för tredje matchen i rad. Kliver fram gång på gång. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AIK åkte till Mora och det började ju inget vidare då Mora ledde med 2-1 efter första trots att Gnaget vann skotten i den inledande perioden med 14-9.

I andra vann Mora skotten med 20-4 (!) men utan att få in en enda puck bakom Gustav Lindvall som vaktad AIK-kassen för tredje matchen i rad.

I tredje vände AIK på steken med mål av Oscar Steen, Nicklas Heinerö och Micke Lindqvist – den sista i tom kasse och vann matche med 4-2.

Första AIK-målet gjordes för övrigt av Jesper Frödén som därmed var tillbaka efter skada.
Oscar Steen är ju alltid nyttigt med sin fina blick för spelet, för att han tar stort ansvar och för att han gnuggar på. I den här matchen var han inblandad i tre av fyra mål: spelade fram till Frödéns 1-1-kvittering i pp, gjorde själv 2-1 i pp och spelade fram Heinerö i spel fem mot fem.

Heinerös 3-1 mål var för övrigt hans första i AIK-tröjan sedan övergången från DIF (eller dit han har varit utlånad) Snyggt var det också då Heinerö höll iiiii pucken jobbade sig in och nästan ut ur slottet igen på andra sidan innan han knäppte i väg skottet.

Noterbart också att centern Emil Lundberg inte spelade sista perioden. Oklart varför. Det gjorde inte ytterforwarde Robin Kovacs eller backen Erik Norin heller. Oklart det med varför. Bänkade eller skadade det är frågan. Mitt i natten när jag skrev det här,  får kolla senare.

En som däremot fick spela i sista var backen Jacob Spångber som efter noll istid i andra och tredje fick 03.19 i sista.

Forwarden Daniel Olsson Trkulja tog flest skott, fyra stycken.

Gustaf Lindvall tog 41 av 43 skott! Och har nu bara släppt in totalt tre mål på de tre senate matcherna:  höll nollan mot Sundsvall, släppte i en enda kasse mot serieledarna Västerås samt två nu då mot Mora borta. Starkt!

”Gurra” har för övrigt vunnit sex av de sju matcher som han har stått från start. Samtliga vid fulll tid dessutom. Snacka om att ha tagit upp kampen om förstaspaden på allra bästa sätt.