söndag 16 oktober 2016

AIK vs Tingsryd 2-5

(Två baklängesmål på 36 sekunder i tredje förstörde kvällen för AIK. Foto Jesper Zerman)

Med 0-2 i minnet efter första perioden kom AIK ut till andra med en grym energi.
Christian Sandberg visade vägen med en offensiv tackling där han även grävde fram och spelade in pucken till Micke Lindqvist så att den sistnämnde kunde reducera till 1-2.

AIK kvitterade också och med 2-2 inför tredje såg hemmalaget ut att ha ett mentalt övertag. Men såna är bräckliga.

Efter en bra inledning av tredje och en press mot Tim Sandberg som borde ha renderat i mål bjöd AIK sina gäster på pucken och ett 3-2 mål. Trettiosex sekunder efter det kom 2-4 och där var den mentala orken slut för Gnaget, 2-5 kom i tom kasse.

XXX

(Micke Lindqvist sydde,  kom tilllbaka och spelade lite till och tog ytterligare smällar för laget.. Foto Jesper Zerman)

Micke Lindqvist är en envis rackare. Klev av med blod sprutandes från munnen. Sydde ihop. Kom tillbaka och spelade (nästan) klart matchen. Med bara tretton sekunder kvar hamnade han nämligen i en fajt som slutade med matchstraff för honom själv och Taif-spelarna Adam Schmidt och Adam Åkesson. Nu med nytt blodvite för ”Linkan”.
Han var inte så pratsugen efteråt men det förstår jag. Sydd och redigt svullen över kind och käke men, enligt honom själv, med alla tänder i behåll i alla fall.

XXX

Roger Melin lät Robin Rahm starta matchen men bytte målvakt efter en period. Varför? Lyssna på intervjun med Roger här ovanför så kommer en förklaring där.

XXX

Förutom att spelarna just nu inte spelar som Roger Melin vill (hör mer i intervjun om det med) så råder rejäl backbrist för dagen.
Tobias Ericsson valde ju att lämna då han inte ville spela både center och back. Simon Fernholm fick en smäll på överkroppen mot Västerås i fredags och spelade inte. Det gjorde inte Jonathan Andersson heller som har en underkroppsskada.
Andreas Hjelm klev av med krånglande ljumskar under matchen och så kommer Röglelånet Ludvig Claesson att åka tillbaka till Ängelholm nu.
”Vi söker och får se vad vi gör senare i nästa vecka, säger Anders Gozzi till Expressen om jakten på fler backar.

XXX

Apropå skador så finns även Oscar Steen (smäll mot överkroppen i tisdags mot Mora) och Nichlas Heinerö (långtidsskadad) med på skadelistan. Nu har AIK spelledigt till lördag och det är ju en schemaläggning som visar sig vara väldigt läglig.

(Christian Sandberg visar vägen. Foto Jesper Zerman)

AIK - TINGSRYD 2-5 (0-2, 2-0, 0-3)
MATCHEN:  MM+
MÅLVAKTERNA: Robin Rahm, AIK  (första perioden) & Linus Lundin, AIK (andra o tredje perioden) och Tim Sandberg, Tingsryd
PUBLIK: 3 019 sålda biljetter
DOMARE:  Richard Magnusson