fredag 2 december 2016

TT-texterna från Brynäs-Skellefteå 1 december

Jag var i Gävle och skrev Brynäs vs Saik för TT under torsdagen.

Skrev två texter, den ena om Skellefteås segerskytt Oscar Möller som ni bland annat kan läsa HÄR på svd.se. eller här på Sydsvenskan.se. Samma lika text men i olika omgivning.

Skrev även en kortare text på slutsignal men den hittar jag inte på webben just nu så den kan ni läsa här nu dagen efter:

GÄVLE
Kommande måndag presenteras den preliminära truppen till Junior-VM.
Där vill Lucas Carlsson ta plats - det visade nittonåringen direkt med en riktig rökare hemma mot Skellefteå (2–3) på torsdagskvällen.

Brynäsbackens 1–0-mål – när det bara hade hunnit gå en minut och sexton sekunder av matchen – var ett utropstecken då hans stenhårda slagskott formligen visslade förbi Joni Ortio i gästernas mål.
Om Brynäsbacken finns med när Tomas Montén presenterar sitt JVM-gäng råder det dock olika uppgifter kring.
En kvällstidning har avslöjat att Lucas Carlsson inte är med. Den andra har avslöjat att backtalangen visst är det.
Oavsett vilket besked han får på måndag – så visade nittonåringen återigen att han är värd att ta en plats i den tuffa konkurrensen som råder i JVM-uttagningen.
Framspelningen till 1–0-raketen kom från Oskar Lindblom, 20 år.
Lindblom grävde fram pucken vid sargen, lade in den framför Skellefteåmålet, perfekt för Lucas Carlsson att smyga fram till och hugga på.
Och just Lindblom borde även han vara en man för landslagsspel, men då som debutant i Tre Kronor, vars trupp inför Channel One Cup i mitten av december också presenteras på måndag.
Oskar Lindblom har ju öst in poäng hela hösten och är redan uppe i 23 poäng (7+16) på 23 matcher vilket kan jämföras med de totalt 25 poäng (8+17) som Brynäsforwarden gjorde under 48 matcher i grundserien förra säsongen.
Nu avgjorde varken Carlsson eller Lindblom den jämna matchen mot Skellefteå hemma.
Segermålet kom istället från Oscar Möllers klubba med knappt fem minuter kvar av tredje perioden då Skellefteåforwarden vispade in sin egen retur.
Målet var Möllers femte på de fyra senaste matcherna. Ett fint formbesked för 27-åringen som bara spelat totalt sex matcher i höst på grund av en ljumskskada.