onsdag 11 april 2018

Djurgården tvingade fram en sjätte semifinal

(Linus Hultström hoppar högt i Globen efter kvitteringen som i sin tur gav hopp åt hemmalaget. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Skellefteå hade farten, Djurgården hade tyngden. Det gav DIF en seger och en sjätte semifinal och därmed en chans att tvinga till sig en sjunde avgörande.

Är ju intressant att kolla in siffrorna för tacklingarna, det blev totalt 19-8 i tacklingar till Djurgårdens favör. 5-3 i första perioden, 4-1 i sista och när det gällde som mest tryckte Stockholmslaget på med 10-4 i tacklingar.

(Patrik Lundh skriker ut sin glädje efter 2-1-målet. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Jag missade tyvärr första perioden helt men hann se de två sista om än lite  splittrad då jag  höll på med annat samtidigt men jag kände att det var fördel Skellefteå i andra där Tim Söderlund spräckte målnollan på Globen, för Skellefteås räkning.

Den känslan tog DIF död på i tredje, inte minst genom sin aggressiva forecheck.

Djurgården hade en puck i mål, som helt korrekt dömdes bort, då Jonathan Davidsson lyckades slå in pucken med handen.

Sedan gav Linus Hultström Djurgårdsfansen hopp med sin kvittering, som följdes av 2-1 av Patrik Peppe Lundh som lyfte in en retur efter en liten kedja av händelser med 3.59 kvar av tredje perioden.

Skellefteå plockade sedan målvakten, Gustav Possler kom fri, satte pucken i .... stolpen. Sedan kom Bud Holloway i ett två mot ett läge där det bara skrek måååål men fick inte riktigt kontroll över pucken samtidigt som en Djurgårdsspelare dök emellan och kom till Adam Reideborns undsättning varpå slutsignalen gick.

Nu är frågan om det blir en sjätte semifinalmatch, svar på det fås på fredag då lagen möts igen i Skellefteå.